Milliyet: Ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 3 Μαρτίου

Milliyet: Ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 3 Μαρτίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από δύο αναβολές, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Μαρτίου, όντας πλήρως λειτουργικό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, το οποίο επικαλείται πηγές των αρχών του αεροδρομίου.

Το νέο αεροδρόμιο της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, η δημιουργία του οποίου κόστισε δώδεκα δισ. δολάρια και που σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, θα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου, κηρύχθηκε «ανοιχτό» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Οκτώβριο, όμως μόλις λίγες πτήσεις από και προς αυτό έχουν πραγματοποιηθεί αυτούς τους τρεις μήνες.

Η πρώτη αναβολή για το πλήρες «άνοιγμα» του αρχικά μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο, πλήττοντας την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα κεντρικά δημιουργήματα της κατασκευαστικής έκρηξης που έχει φέρει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη χώρα τη δεκαπενταετία της πολιτικής κυριαρχίας του Ερντογάν.

Όπως είχε δηλώσει ο Ερντογάν τον Οκτώβριο, το αεροδρόμιο θα μπορεί να διαχειριστεί περίπου 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αριθμός ο οποίος στο μέλλον ενδέχεται να αυξηθεί στα 200 εκατομμύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή