Γαλλία: «Θαύμα» με την επιβίωση αγοριού που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και έμεινε 40 λεπτά κάτω από το χιόνι

Γαλλία: «Θαύμα» με την επιβίωση αγοριού που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και έμεινε 40 λεπτά κάτω από το χιόνι

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε ζωντανό και χωρίς καθόλου τραύματα, μετά από σαράντα λεπτά παραμονής κάτω από το χιόνι στις Γαλλικές Άλπεις, κάτι το οποίο οι διασώστες του χαρακτήρισαν «θαύμα».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Μπουργκ Σεν-Μορίς, το παιδί έκανε σκι μαζί με άλλα επτά άτομα σε μία πίστα ενός χιονοδρομικού θερέτρου της περιοχής την Τετάρτη, όταν και παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα.

Η χιονοστιβάδα έριξε το αγόρι τουλάχιστον έκατο μέτρα πιο κάτω στην πλαγία, αφήνοντας το τελικά καλυμμένο με χιόνι για σαράντα ολόκληρα λεπτά. Η ομάδα διάσωσης έφθασε στο σημείο που είχε εγκλωβιστεί ο 12χρονος σκιέρ με ελικόπτερο, καθώς το υψόμετρο ήταν γύρω στα 2.400 μέτρα.

Επίσης, το μπουφάν του νεαρού δεν ήταν εξοπλισμένο με έναν ειδικό ανιχνευτή για τέτοιες περιπτώσεις εγκλωβισμού σε χιονισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του να γίνει από ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

Οι διασώστες χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα της επιχείρησης τους «θαύμα», καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από δεκαπέντε λεπτά παραμονής κάτω από το χιόνι είναι ελάχιστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή