28η Δεκεμβρίου: Η Ημέρα των Αγίων Αθώων είναι η «Πρωταπριλιά» της Ισπανίας

28η Δεκεμβρίου: Η Ημέρα των Αγίων Αθώων είναι η «Πρωταπριλιά» της Ισπανίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«El día de los santos inocentes» ή «Ημέρα των Αγίων Αθώων»: Η 28η Δεκεμβρίου στην Ισπανία είναι η επέτειος της δολοφονίας των νηπίων από τον Ηρώδη.

28η Δεκεμβρίου: Η Ημέρα των Αγίων Αθώων είναι η «Πρωταπριλιά» της Ισπανίας-1

Αν και η ημέρα αυτή είναι ουσιαστικά μία επέτειος δυσάρεστων γεγονότων, στη σύγχρονη εποχή, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας επιτρέπονται φάρσες και αστεία, έτσι όπως συνηθίζουμε να κάνουμε εμείς την Πρωταπριλιά.

Η 28η Δεκεμβρίου έχει ουσιαστικά εξελιχθεί σε μια ημέρα, κατά την οποία τα μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με ψευδείς ειδήσεις και φάρσες.

Eνα από τα πιο διαδεδομένα αστεία είναι να τοποθετήσεις στην πλάτη κάποιου, χωρίς βέβαια να το καταλάβει, ένα λευκό χαρτί.

28η Δεκεμβρίου: Η Ημέρα των Αγίων Αθώων είναι η «Πρωταπριλιά» της Ισπανίας-2

Πολλές περιοχές της Ισπανίας έχουν επίσης, στις 28 Δεκεμβρίου, και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα η «γιορτή των Τρελών» La Fiesta de los Locos στην Valencia και στην Córdoba ή «els Enfarinats» στο Alicante όπου γίνεται μια πραγματική μάχη με λαχανικά, κροτίδες και αλευρώματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή