Η Μισέλ Ομπάμα, η πλέον αξιοθαύμαστη γυναίκα του κόσμου

Η Μισέλ Ομπάμα, η πλέον αξιοθαύμαστη γυναίκα του κόσμου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον τίτλο της «πλέον αξιοθαύμαστης γυναίκας» κατέκτησε η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, «αποκαθηλώνοντας» τη Χίλαρι Κλίντον από την πρώτη θέση. Η κ. Κλίντον είχε αναδειχθεί στην πρώτη θέση του καταλόγου για 17 συνεχόμενα χρόνια, με τη Μισέλ Ομπάμα να κερδίζει τη δεύτερη θέση τα τρία προηγούμενα χρόνια, πίσω από τη Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην υποψήφια πρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον, εξασφάλισε φέτος την τρίτη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Gallup, που χάρισε τη δεύτερη θέση στη δημοφιλή παρουσιάστρια, ηθοποιό και συγγραφέα, Οπρα Ουίνφρεϊ. Η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα για 50ή συνεχόμενη χρονιά.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ψηφίστηκε ως ο πλέον αξιοθαύμαστος άνδρας για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ο σημερινός πρόεδρος Τραμπ κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τέταρτο χρόνο στη σειρά.

Η σφυγμομέτρηση της εταιρείας Gallup πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1946.

Τη Μισέλ Ομπάμα ψήφισε το 15% των ερωτηθέντων, την Οπρα Ουίνφρι το 5%, τη Χίλαρι Κλίντον το 4%, τη Μελάνια Τραμπ το 3% και τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2%.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης και υπουργός Εξωτερικών, η οποία διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, έχει αναδειχθεί στην κορυφή του καταλόγου συνολικά 22 φορές, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων 17 ετών στη σειρά. Παρότι η Οπρα Ουίνφρι δεν έχει κερδίσει την πρώτη θέση, ήλθε 14 φορές δεύτερη.

Αν ο Μπαράκ Ομπάμα νικήσει και στη δημοσκόπηση του 2019, θα ισοψηφήσει με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, που αναδείχθηκε 12 φορές «πλέον αξιοθαύμαστος». Ο Τραμπ είναι ο ένας εκ των δύο εν ενεργεία προέδρων (μαζί με τον Τζέραλντ Φορντ), οι οποίοι δεν κέρδισαν τον επίζηλο τίτλο ενώ διέμεναν στον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή