Γερμανία – Ολλανδία: Πέντε συλλήψεις για οργάνωση τρομοκρατικού χτυπήματος σε ολλανδικό έδαφος

Γερμανία – Ολλανδία: Πέντε συλλήψεις για οργάνωση τρομοκρατικού χτυπήματος σε ολλανδικό έδαφος

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πέντε συλλήψεις υπόπτων για οργάνωση τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ολλανδία προέβησαν το Σάββατο οι γερμανικές και ολλανδικές αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 26χρονου Σύρου, ενώ οι ολλανδικές αρχές προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο Ρότερνταμ, αναφέροντας σε ανακοίνωση τους, ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες σχετικά με την οργάνωση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στη Γερμανία, ο 26χρονος συνελήφθη στη δυτική πόλη της Μάιντς, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του κρατιδίου Ρηνανίας – Παλατινάτου, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την ολλανδική αστυνομία.

«Η σύλληψη βασίστηκε σε ένα αίτημα έκδοσης από τις ολλανδικές δικαστικές αρχές, βάσει του οποίου ο συλληφθείς είναι ύποπτος για την οργάνωση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ολλανδία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο 26χρονος θα εμφανιστεί ενώπιον ενός δικαστή την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία, με το ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο του κρατιδίου να αποφασίζει για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η έκδοση του στην Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή