Ρωσία: Συνελήφθη Αμερικανός ως ύποπτος κατασκοπίας

Ρωσία: Συνελήφθη Αμερικανός ως ύποπτος κατασκοπίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία συνέλαβε στην Μόσχα αμερικανό πολίτη που κατηγορείται για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες του FSB.

Ο Αμερικανός συνελήφθη την Παρασκευή «καθώς διέπραττε πράξη κατασκοπείας» και διεξάγεται ποινική έρευνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του FSB.

Το όνομα του Αμερικανού, όπως παρουσιάζεται στα ρωσικά είναι Paul Whelan.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα.

Η σύλληψη πραγματοποιείται την ώρα που η Μόσχα κατηγορείται στην Δύση για σειρά σκανδάλων κατασκοπείας. Ανάμεσά τους, η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία. Η υπόθεση προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση. Το Κρεμλίνο απέρριψε κάθε ευθύνη.

Αλλη υπόθεση αφορά την ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία συνελήφθη τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον και κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον της για «συνωμοσία» με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας». Η ίδια παραδέχθηκε την ενοχή της. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες.

Η Ρωσία ενημέρωσε και επίσημα τις ΗΠΑ για την κράτηση του Αμερικανού, σύμφωνα με έναν αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είπε επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει να παραχωρηθεί προξενική βοήθεια στον Αμερικανό 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή