Ως «τρομοκρατική» αντιμετωπίζει την επίθεση στο Μάντσεστερ η βρετανική αστυνομία

Ως «τρομοκρατική» αντιμετωπίζει την επίθεση στο Μάντσεστερ η βρετανική αστυνομία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «τρομοκρατική» χαρακτήρισε η βρετανική αστυνομία την επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, από την οποία τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, 25χρονος φερόμενος δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, συνελήφθη, όντας ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα. Πέραν του αστυνομικού, από την επίθεση τραυματίστηκε ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών, το οποίο βρισκόταν στον σταθμό.

Και οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης με σοβαρά τραύματα από μεγάλο μαχαίρι κουζίνας, τα οποία, ωστόσο, δεν εγείρουν κάποια σοβαρή απειλή για τη ζωή τους. Ο τραυματίας αστυνομικός μάλιστα πήρε εξιτήριο την επομένη.

Ως «τρομοκρατική» αντιμετωπίζει την επίθεση στο Μάντσεστερ η βρετανική αστυνομία-1

Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές συνέλεξαν δύο μαχαίρια από το σημείο της επίθεσης, τα οποία δεν είναι ξεκάθαρο αν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες σε μία οικία στην περιοχή Τσίτχαμ Χιλ, η οποία φέρεται να συνδέεται με τον συλληφθέντα. Λόγω της μεγάλης πιθανότητας ύπαρξης τρομοκρατικών κινήτρων στην επίθεση, της έρευνας του περιστατικού ηγείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ως «τρομοκρατική» αντιμετωπίζει την επίθεση στο Μάντσεστερ η βρετανική αστυνομία-2

Πολλές αναφορές στον βρετανικό Τύπο αναφέρονται στο τι φέρεται να φώναξε ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με τα περισσότερα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κάποιο σύνθημα κατά της Δύσης, συνοδευόμενο από μία αναφορά στον Αλλάχ. Συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος του BBC που βρισκόταν στον σταθμό τη στιγμή της επίθεσης, ανέφερε ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχ» και συνέδεσε το χτύπημα του με τους δυτικούς βομβαρδισμούς διαφόρων χωρών, αναφέροντας ότι όσο συνεχίζονται οι τελευταίοι, θα συνεχίζονται και τα χτυπήματα σαν το δικό του.

Αυτή τη στιγμή, η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού («σοβαρό») αναφορικά με τον κίνδυνο διάπραξης τρομοκρατικών επιθέσεων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τέτοια περιστατικά θεωρούνται εξαιρετικά πιθανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή