Πρωτοχρονιά στη Β. Κορέα: Μαζικός, συγχρονισμένος εορτασμός στην Πιονγιάνγκ (φωτογραφίες)

Πρωτοχρονιά στη Β. Κορέα: Μαζικός, συγχρονισμένος εορτασμός στην Πιονγιάνγκ (φωτογραφίες)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία μαζική συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ, απόλυτη τάξη, χειροκροτήματα και λίγα πυροτεχνήματα οι βορειοκορεάτες γιόρτασαν την έλευση της νέας χρόνιας.

Πρωτοχρονιά στη Β. Κορέα: Μαζικός, συγχρονισμένος εορτασμός στην Πιονγιάνγκ (φωτογραφίες)-1

Στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ – υπό το βλέμμα των νεκρών πρώην ηγετών και προγόνων του Κιμ Γιονγκ Ούν – σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, σε μία μαζική συγκέντρωση, σαν αυτές που είνια υποχρεωτικές στις εθνικές επετείους της χώρας. 

Πρωτοχρονιά στη Β. Κορέα: Μαζικός, συγχρονισμένος εορτασμός στην Πιονγιάνγκ (φωτογραφίες)-2

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο διάγγελμά του για τη νέα χρονιά, ο  ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα έχει «καμία άλλη επιλογή παρά να εξερευνήσει έναν νέο δρόμο για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας» στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση «κάνει λάθος υπολογισμό για την υπομονή του λαού μας, προσπαθήσει να μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι, συνεχίσει να μας πιέζει χωρίς να τηρεί την υπόσχεση που έκανε μπροστά σε όλο τον κόσμο». 

Πρωτοχρονιά στη Β. Κορέα: Μαζικός, συγχρονισμένος εορτασμός στην Πιονγιάνγκ (φωτογραφίες)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή