Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)

Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν στο αυτοκρατορικό παλάτι στο Τόκιο για να δουν από κοντά την βασιλική οικογένεια και να ακούσουν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αυτοκράτορα Ακιχίτο. 

Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)-1

Το 2016 ο 125ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί και να αποσυρθεί λόγω ηλικίας –  ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας pου παραιτείται εδώ και 200 χρόνια. Την 1η Μαΐου 2019, ο Ακιχίτο θα παραδώσει τον θρόνο στον γιο του, πρίγκιπα Ναρουχίτο. 

Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)-2

Το φετινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του 85χρονου Ακιχίτο, ο οποίος εμφανίστηκε σε μπαλκόνι του παλατιού, πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι μαζί με την σύζυγό του, Μιτσίκο Σόντα – είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Ιάπωνες. Ετσι, χιλιάδες έσπευσαν από νωρίς το πρωί μαζικά στο παλάτι για να επευφημήσουν τον αυτοκράτορα και να προσευχηθούν συγκινημένοι για αυτόν. 

Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)-3

«Καλή Χρονιά. Είμαι πράγματι ευτυχής που γιορτάζω αυτή την Πρωτοχρονιά μαζί σας, κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό και ελπίζω αυτή να είναι μια ωραία χρονιά για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Προσεύχομαι για την ειρήνη και την ευτυχία των κατοίκων αυτής της χώρας και του κόσμου», δήλωσε ο Ακιχίτο.

Ο Ακιχίτο, γιος του Χιροχίτο (που πέθανε τον Ιανουάριο του 1989) δεν προβλέπεται να κάνει άλλη δημόσια εμφάνιση μέχρι το τέλος της βασιλείας του, εξ ου και η συγκίνηση που επικρατούσε σε όσους μετέβησαν σήμερα στους αυτοκρατορικούς κήπους.

Χιλιάδες Ιάπωνες στο παλάτι για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (φωτογραφίες)-4

«Ήρθα εδώ με τη μητέρα μου για να μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας η εικόνα της τελευταίας του δημόσιας εμφάνισης. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για τη χώρα», είπε στο AFP η φοιτήτρια Γιούμε Νισιμούρα.

«Εύχομαι να επωφεληθεί μαζί με την αυτοκράτειρα Μιτσίκο καλά, ήσυχα χρόνια και με καλή υγεία», είπε ο 68χρονος Καζούο Ιβασάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή