Βερολίνο «καλεί» NSA για το «χάκινγκ» στη Μέρκελ

Βερολίνο «καλεί» NSA για το «χάκινγκ» στη Μέρκελ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές αρχές (BSI) ζήτησαν τη βοήθεια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, σχετικά με την επίθεση χάκερς σε Γερμανούς πολιτικούς.

Όπως μετεδωσε πρώτο το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, η επίθεση εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD και δημοσιεύθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών, πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε απο μια πρώτη έρευνα.

Παραμένει άγνωστο, ακόμη, πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες που διέρρευσαν, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ η οποία μετέδωσε την είδηση ότι Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν πέσει θύματα επίθεσης χάκερς.

Καμία ευαίσθητη πληροφορία σχετικά με τη καγκελαρίο Μέρκελ δεν ήταν ανάμεσα στις χιλιάδες που δημοσιεύθηκαν, επιβέβαιωσε κυβερνητική εκπρόσωπος.

BSI: «Δεν υπάρχει ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα»

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση «σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά», ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα», ανέφερε η BSI.

Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε παντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Η ταυτότητα των χάκερ και τα κίνητρά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή