Brexit: Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία στο Βρετανικό κοινοβούλιο

Brexit: Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία στο Βρετανικό κοινοβούλιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 15 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας για το Brexit στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση της Μέι και η ΕΕ στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Την είδηση μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές και αναδημοσιεύει το Reuters. 

Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει μετά από μία μακρά κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει σήμερα. 

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά η Μέι την ανέβαλε, καθώς διαπίστωσε ότι θα την έχανε πανηγυρικά.

Διαβάστε σχετικά: Το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» της ΕΕ για ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητο έδαφος εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι η 29η Μαρτίου ενώ η Μέι έχει δηλώσει ότι – σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας στο κοινοβούλιο –  διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή