Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από  σήμερα και για τρεις ημέρες, εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί – κυρίως από την νοτιοανατολική Ασία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο – θα βρεθούν στην Μανίλα για το ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου». 

Το άγαλμα του Ιησού σε φυσικό μέγεθος που σηκώνει στον ώμο του έναν μεγάλο μαύρο σταυρό  αποκαλείται ο «Μαύρος Ναζωραίος» επειδή σύμφωνα με τον θρύλο, καπνίστηκε χωρίς να καεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο που το είχε φέρει από το Μεξικό στις αρχές του 17ου αιώνα.

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)-1

Οι καθολικοί στις Φιλιππίνες και στην ευρύτερη περιοχή πιστεύουν πώς έχει θαυματουργές ιδιότητες, πως μπορεί να γιατρέψει τις αρρώστιες ή να φέρει καλή τύχη.

Δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι, απλοί πολίτες και ιερείς από ενορίες σε όλη την επικράτεια, φτάνουν στην εκκλησία Quiapo κουβαλώντας τα αγάλματα των αγίων τους για να τα «αγιάσει» ο «Μαύρος Ναζωραίος», με μία ειδική τελετή.

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)-2

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιανουαρίου, με την μεγάλη λιτανεία του αγάλματος που συνήθως παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή