Συρία: Είμαστε έτοιμοι για μία τουρκική επίθεση δηλώνουν οι Κούρδοι

Συρία: Είμαστε έτοιμοι για μία τουρκική επίθεση δηλώνουν οι Κούρδοι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα σήμερα ότι οι Κούρδοι μαχητές είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Συρία, προσθέτοντας ότι μετά τις πρόσφατες δηλώσεις από την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάζει να εισβάλλει στην περιοχή.

Ο Σαχόζ Χασάν ένα από τα ηγετικά στελέχη του Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), της δεύτερης μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης στη Συρία, μίλησε στο Associated Press λίγο μετά την απόρριψη του σχεδίου του Τζον Μπόλτον, Συμβούλου Ασφαλείας των ΗΠΑ, από τον Ρετζέπ Ερντογάν.

«Προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές απειλές», δήλωσε ο Χασάν.

Ο Χασάν δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μπόλτον θα γίνουν εμφανή τις επόμενες μέρες. Οι Κούρδοι της Συρίας βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ρωσία και την συριακή κυβέρνηση και θα μπορούσαν να κλείσουν μία συμφωνία παρόμοια με αυτή που έκλεισαν τον προηγούμενο μήνα όταν οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης μπήκαν στην πόλη Μαντζίμπ, στην οποία η Τουρκία απειλούσε ότι θα επιτεθεί.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια στρατιωτική παρέμβαση από την Τουρκία, αλλά αν η Τουρκία αποφασίσει να επέμβει τότε θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, παράλληλα δουλεύοντας σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο με όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Χασάν.

Την ίδια στιγμή θανατηφόρες συρράξεις μαίνονται στην τελευταία περιοχή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS, καθώς το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε την κακοκαιρία για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Τα πολεμικά αεροπλάνα του συνασπισμού, στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, βομβάρδισαν το χωριό Σάαφα στην περιοχή Ντέιρ ελ Ζουρ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. Σχεδόν 25 μαχητές του συνασπισμού έχασαν τη ζωή τους στις συρράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή