Γερμανία: Αγρια επίθεση εναντίον ακροδεξιού βουλευτή στη Βρέμη

Γερμανία: Αγρια επίθεση εναντίον ακροδεξιού βουλευτή στη Βρέμη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΜΗ. Ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής και τοπικός κομματικός αξιωματούχος της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Βρέμη τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με «πολιτικά κίνητρα» από τρεις μασκοφόρους στη βορειογερμανική πόλη. Η αστυνομία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι η επίθεση κατά του Μάγκνιτς πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Το ακροδεξιό κόμμα δημοσίευσε φωτογραφία του βουλευτή αναίσθητου σε κρεβάτι νοσοκομείου και ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος της AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «κτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή. Την περασμένη Πέμπτη, η έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία της AfD στην περιοχή της Σαξονίας, που είναι ένα από τα προπύργια της γερμανικής Ακροδεξιάς.

Την ηρωοποίηση του ξενοφοβικού κόμματος φαίνεται πως εξασφάλισε εξάλλου, έστω και ακούσια, 20χρονος Γερμανός, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της μαζικής κυβερνοεπίθεσης εις βάρος πολιτικών από όλα τα κόμματα, πλην AfD. Είπε ότι ενήργησε αντιδρώντας σε δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων και προσωπικοτήτων οι οποίες τον είχαν εκνευρίσει. Αυτή η μεγάλης κλίμακας πειρατεία, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, συγκλόνισε τη χώρα, με την υπουργό Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ να κάνει λόγο για «επίθεση εναντίον της δημοκρατίας».

Ο Γκέοργκ Ούνγκεφουκ, εκπρόσωπος του τμήματος καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος στην εισαγγελία της Φρανκφούρτης, ανέφερε πως ο ύποπτος έδειξε μεταμέλεια και φαίνεται πως δεν είχε συνείδηση των συνεπειών των ενεργειών του. Εσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει πως αν και οι εκλεγμένοι με την AfD ήταν οι μόνοι που δεν έπεσαν θύματα πειρατείας, «δεν υπάρχει καμία αντικειμενική ένδειξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε πολιτικό κίνητρο» υπέρ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή