Μάλτα: Αποβιβάστηκαν οι 49 μετανάστες από τα δύο πλοιάρια που τους είχαν περισυλλέξει στη Μεσόγειο

Μάλτα: Αποβιβάστηκαν οι 49 μετανάστες από τα δύο πλοιάρια που τους είχαν περισυλλέξει στη Μεσόγειο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 49 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες σε δύο πλοιάρια μη κυβερνητικών οργανώσεων αποβιβάστηκαν σήμερα το απόγευμα στη Βαλέτα, απ' όπου θα αναχωρήσουν για άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν.

Οι μετανάστες έφτασαν με σκάφος του λιμενικού στη Μάλτα και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε ένα κέντρο υποδοχής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της Μάλτας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα παραλάβει συνολικά 60 μετανάστες από το νησί. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Μάλτας είχε αρνηθεί στα δύο πλοιάρια να ελλιμενιστούν μέχρι να βρεθεί πρώτα μια λύση για τη μετεγκατάσταση 250 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν ήδη στο νησί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ είχε ανακοινώσει χθες ότι η χώρα του θα δεχόταν 50 ανθρώπους. όμως η κυβέρνηση αύξησε τελικά αυτόν τον αριθμό, με σκοπό να δείξει ότι στηρίζει τη συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή