Ανυποχώρητος ο Τραμπ: Χωρίς Τείχος δεν αναστέλλει το «λουκέτο»

Ανυποχώρητος ο Τραμπ: Χωρίς Τείχος δεν αναστέλλει το «λουκέτο»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους Δημοκρατικούς βουλευτές σχετικά με το «λουκέτο» στο δημόσιο, όταν εκείνοι του είπαν ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν το τείχος που έχει προτείνει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ,

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τους Δημοκρατικούς ηγέτες στο Κογκρέσο που είχε στόχο τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους ήταν «ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου».

«Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή ένα Τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι (Πελόζι, Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων) είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Σχολιάζοντας την άκαρπηγ συνάντηση, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε: 

«Ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι "Θα συμφωνήσετε με το τείχος μου;" Εκείνη απάντησε όχι. Και αμέσως σηκώθηκε και είπε "τότε δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε" και αποχώρησε. Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή