Νέες κατηγορίες κατά του Μάναφορτ

Νέες κατηγορίες κατά του Μάναφορτ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέες κατηγορίες ψευδορκίας αντιμετωπίζει ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ο οποίος φέρεται –παρά τις διαψεύσεις του– να παρέδωσε σε Ρώσο επιχειρηματία εμπλεκόμενο με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δεδομένα προεκλογικών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας The Guardian και της ιστοσελίδας Vox, ο Μάναφορτ είχε επαφές με τον Ρώσο επιχειρηματία Κονσταντίν Κιλίμνικ, τον οποίο ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ χαρακτήρισε «φιλικά προσκείμενο προς τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών».

Η δημοσιογραφική έρευνα –και μία αβλεψία στην ηλεκτρονική δημοσίευση της ανάκρισης του Μάναφορτ από το FBI– αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας Μιούλερ κατηγόρησε τον Μάναφορτ για ψευδορκία όταν ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε παρέδωσε στοιχεία δημοσκοπήσεων στη Ρωσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μιούλερ είχε κατηγορήσει τον Μάναφορτ για «πολλαπλά ψεύδη» σε ό,τι αφορούσε τις επαφές του με τον Κιλίμνικ. Ο Μάναφορτ φέρεται επίσης να εμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2016 πρόθυμος να διοργανώσει «ιδιωτική ενημέρωση» για την εκστρατεία Τραμπ για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου και συμμάχου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ολεγκ Ντεριπάσκα. Η ενημέρωση, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο Μάναφορτ έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για κατηγορίες παρακώλυσης της Δικαιοσύνης. Η υπερασπιστική ομάδα του πρώην στενού συνεργάτη του Τραμπ υποστηρίζει πως ο Μάναφορτ πάσχει από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους και ότι έχει αποκοπεί από την οικογένειά του. «Οι συνθήκες αυτές επηρέασαν αρνητικά την ποιότητα της κατάθεσης του πελάτη μας, ο οποίος είχε εξαντληθεί από τη σκληρή ανάκριση», ανέφεραν οι συνήγοροι του Μάναφορτ σε επιστολή τους προς το ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή