Αρχισε η συζήτηση για συμφωνία Brexit

Αρχισε η συζήτηση για συμφωνία Brexit

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα συζητήσει για πέντε ημέρες η Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από τη διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας για την έγκρισή της στις 15 Ιανουαρίου.

Στη χθεσινή ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, η κ. Μέι επέμεινε ότι η συμφωνία της είναι η μόνη εφικτή και ο μόνος τρόπος αποφυγής άτακτου Brexit σε λιγότερο από δέκα εβδομάδες. «Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία, είναι η ψήφιση της υπάρχουσας συμφωνίας», είπε η κ. Μέι, η οποία προσέθεσε ότι μπορεί να εξασφαλίσει «περαιτέρω διευκρινίσεις» από την Ε.Ε. και ότι «οι συνομιλίες αυτές με τις Βρυξέλλες θα συνεχισθούν και τις ερχόμενες ημέρες».

Στην ομιλία του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε: «Ούτε ένα κόμμα ή μία τελεία» δεν άλλαξε στη συμφωνία της πρωθυπουργού.

Εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου, μέλη του Κοινοβουλίου, που τάσσονται υπέρ του Brexit, κάλεσαν χθες την κυβέρνηση να επιταχύνει τις προετοιμασίες για έξοδο της χώρας από την Ενωση χωρίς συμφωνία. Αλλοι βουλευτές και στελέχη βρετανικών επιχειρήσεων εκτιμούν πως το άτακτο Brexit θα προκαλέσει οικονομική αναταραχή.

Την Τρίτη, μέλη του Κοινοβουλίου –μεταξύ τους και 20 βουλευτές των Συντηρητικών– ψήφισαν υπέρ της επιβολής περιορισμών στη χρηματοδότηση έκτακτων μέτρων για άτακτο Brexit. Το Εργατικό Κόμμα δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι, σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τόνισε ότι ένα άτακτο Brexit θα προκαλέσει χάος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή