Σεξουαλικά παιχνίδια μονοπωλούν έκθεση ηλεκτρονικών

Σεξουαλικά παιχνίδια μονοπωλούν έκθεση ηλεκτρονικών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ένα ακόμη πράγμα έχει ξεχωρίσει –και έχει φέρει αναστάτωση– στη μεγαλύτερη διεθνή καταναλωτικών προϊόντων Consumer Electronics Show (CES), η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ: τα σεξουαλικά «παιχνίδια», εικονικά και μη, που –όπως η αυτόνομη οδήγηση άνευ οδηγού– υπόσχονται αυτόνομες απολαύσεις άνευ πραγματικού συντρόφου. Οι πολυπληθείς «φαν» που κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, δεν κόλλησαν μόνο στη νέα «έξυπνη» ηλεκτρική σκούπα ή στο νέο τάμπλετ, αλλά είχαν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά για ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί στον χώρο του κυβερνοπορνό.

Ενας δαιμόνιος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, ο Ανδρέας Χρονόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής βίντεο πορνό Naughty America, παρουσίασε το «Strip Club», ένα στριπτιζάδικο επαυξημένης πραγματικότητας, που προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό από εικονικές χορεύτριες (ή χορευτές) γύρω από ένα στύλο (pole dancers) μέχρι εικονική προσωπική μασέζ (ή μασέρ). Και όλα αυτά τα γυναικεία ή ανδρικά ολογράμματα γύρω από τον χρήστη-θεατή μπορούν να είναι ελεγχόμενα ακόμη και από ένα «έξυπνο» ρολόι χειρός. Μόλις η εικονική χορεύτρια αρχίζει το σόου, ο χρήστης-θεατής, ο οποίος φοράει μια ειδική συσκευή στο κεφάλι του, μπορεί να μετακινείται εικονικά γύρω της, όπως θα έκανε αν βρισκόταν σε ένα πραγματικό κλαμπ. Ομως, ίσως ακόμη μεγαλύτερο «θόρυβο» στο Λας Βέγκας προκάλεσε ένα άλλο προϊόν, η συσκευή Ose της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, που δημιούργησε η Λόρα Χάντοκ. Η Ose είναι ένα είδος ρομποτικού δονητή για γυναίκες, που δουλεύει αυτόνομα (hands-free), μιμούμενο την αίσθηση ενός στόματος και των χειλιών για να προσφέρει στοματικό σεξ.

Το προϊόν, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το εργαστήριο ρομποτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Oρεγκον, έχει βραβευθεί για την καινοτομία του, όμως ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να επιδειχθεί στην έκθεση CES, τελικά οι διοργανωτές το απαγόρευσαν. Αμέσως ξέσπασαν διαμαρτυρίες περί πουριτανισμού και αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί ένα εικονικό στριπτιζάδικο είναι αποδεκτό, αλλά ένας ρομποτικός δονητής όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή