ΠΓΔΜ: Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητά το VMRO

ΠΓΔΜ: Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητά το VMRO

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε η πρώτη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, μετά την την ψήφιση από την Βουλή της βαλκανικής χώρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Εκλογές ζητά το VMRO-DPMNE

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης,VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι επέκρινε την απόφαση της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ και κατηγόρησε ως υπεύθυνο γι΄ αυτό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, ο Μίτσκοσκι ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μαζί με τις προεδρικές, που προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου.

O Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι οι 39 βουλευτές του κόμματός του απείχαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή