ΗΠΑ: Ετοιμος να καταθέσει δημόσια ενώπιον Κογκρέσου ο Κοέν

ΗΠΑ: Ετοιμος να καταθέσει δημόσια ενώπιον Κογκρέσου ο Κοέν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρόθεσή του να καταθέσει δημόσια ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, στις 7 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην δικηγόρος του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν.

Σε ανακοίνωσή του ο Κοέν αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόταση να καταθέσει από τον Δημοκρατικό επικεφαλής της Επιτροπής Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, Ελάιτζα Κάμινγκς. «Χαίρομαι που θα έχω το προνόμιο να δώσω πλήρη και ακριβή αναφορά των γεγονότων», είπε ο Κοέν.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής Κάμινγκς υπογράμμισε ότι η επιτροπή δεν θα αναμειχθεί σε εκκρεμείς έρευνες για τέλεση αδικημάτων και για τον λόγο αυτό θα συσκεφθεί με τον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ, υπεύθυνο για την έρευνα για σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ το 2016 με τη Ρωσία.

Ο Κοέν καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο σε τρία χρόνια φυλάκιση για τον ρόλο του στην προώθηση χρημάτων σε δύο γυναίκες, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις με τον Τραμπ, αλλά και για ψευδορκία απέναντι στο Κογκρέσο.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον του για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του Κοέν ενώπιον της Επιτροπής Αντικατασκοπείας της Βουλής εξέφρασε χθες ο πρόεδρός της, Ανταμ Σιφ. «Ο κ. Κοέν εξέφρασε την πρόθεση να διηγηθεί την εκδοχή του για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στην προεκλογική εκστρατεία, Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του αυτή», είπε ο κ. Σιφ.

Ο Κοέν, που περιγράφεται ως στενός συνεργάτης του Τραμπ και «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του τότε επιχειρημτία και σημερινού προέδρου, παραδέχθηκε την ενοχή του για παραβίαση των κανόνων προεκλογικών δαπανών τον Αύγουστο και για ψευδορκία τον Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή