Ρώμη: Καυγάς δημάρχου – Εκκλησίας για τα έσοδα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Ρώμη: Καυγάς δημάρχου – Εκκλησίας για τα έσοδα της Φοντάνα ντι Τρέβι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημάρχου της Ρώμης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τα έσοδα από τα κέρματα που συλλέγονται από το διάσημο σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι.

Οπως ισχύει έως σήμερα, τα έσοδα από την Φοντάνα ντι Τρέβι δίνονταν στην οργάνωση Caritas της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία βοηθά τους φτωχούς και τους άπορους της πόλης. Ωστόσο, η νυν δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι εκτιμά ότι τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν σε έργα υποδομής τα οποία έχει ανάγκη η χώρα. Η απόφαση της δημάρχου έχει εγκριθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί τον Απρίλιο. 

Συναντά όμως τις έντονες αντιδράσεις των Ιταλών, οι οποίοι, μέσω των social media, καλούν την δήμαρχο να σκεφτεί ξανά την απόφασή της και να ανακαλέσει. Από την πλευρά της η φιλανθρωπική οργάνωση Caritas της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της ενώ η εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας «Avvenire» στον πρωτοσέλιδο τίτλο της το Σάββατο έγραψε: «Παίρνουν τα χρήματα από τους φτωχούς».

Η Βιρτζίνια Ράτζι, ανέλαβε το τιμόνι της Ρώμης το 2016, με τη στήριξη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, με την δημοτικότητά της να βρίσκεται σε καθοδική πορεία, εξαιτίας της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή