Τραμπ: Δεν δούλεψα ποτέ για τη Ρωσία

Τραμπ: Δεν δούλεψα ποτέ για τη Ρωσία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε ρητά ότι έχει δουλέψει ποτέ για τη Ρωσία, αναφερόμενος σε μία έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, σύμφωνα με την οποία, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το αν εργάστηκε ποτέ για το Κρεμλίνο.

Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διερεύνησης του FBI αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 προς όφελος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν φύγει για τη Λουιζιάνα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν δούλεψα ποτέ για τη Ρωσία».

«Πιστεύω ότι είναι ντροπή ακόμη και να κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί όλο το θέμα αποτελεί μία μεγάλη χοντρή απάτη», προσέθεσε στη συνέχεια.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ έρχονται δύο μέρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, στην οποία χαρακτήρισε «προσβλητική» μία αντίστοιχη ερώτηση που του υπεβλήθη.

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο αναφέρθηκε στον αμερικανικό Τύπο, ότι ο Τραμπ είχε κατασχέσει τις σημειώσεις του μεταφραστή του, μετά το πέρας την συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, κάλεσε επίσης τον μεταφραστή να μη συζητήσει τις λεπτομέρειες των όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζητήσης μεταξύ του ιδίου και του Ρώσου προέδρου.

Δέσμευση για την ομαλή ολοκλήρωση της έρευνας από τον Μπιλ Μπαρ

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος που έχει προτείνει ο Τραμπ για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπιλ Μπαρ, δεσμεύτηκε δημόσια τη Δευτέρα, ότι θα επιτρέψει στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, να ολοκληρώσει τις έρευνές του για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. Πολλοί Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει φόβους, ότι θα επιχειρήσει να θέσει όρια ή να την σταματήσει.

Στην αυριανή κατάθεσή του στη Γερουσία, που είναι αρμόδια για να επικυρώσει τον διορισμό του, ο Μπαρ σκοπεύει να δηλώσει ότι ως υπουργός δεν θα επιτρέψει «σε κομματικές πολιτικές, προσωπικά συμφέροντα» και γενικότερα οποιονδήποτε να παρέμβει σε οποιαδήποτε έρευνα, μεταξύ των οποίων και αυτή του Μιούλερ.

«Εκτιμώ ότι είναι προς το συμφέρον όλων, του προέδρου, του Κογκρέσου και, κυρίως, των Αμερικανών, να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα, επιτρέποντας στον ειδικό εισαγγελέα να τελειώσει τη δουλειά του. Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη επίλυση αυτών των ερωτημάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του Μπιλ Μπαρ θα ξεκινήσει αύριο, με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Ο Μπαρ έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο, ως υπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας του Τζορτζ Χ.Ου. Μπους, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή