Τραμπ: Ουδέποτε εργάστηκα προς όφελος της Μόσχας

Τραμπ: Ουδέποτε εργάστηκα προς όφελος της Μόσχας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ουδέποτε εργάστηκα προς όφελος της Ρωσίας», διακήρυξε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη άμεση διάψευση δημοσιευμάτων του Τύπου που εμφάνιζαν το FBI το 2017 να εγκαινιάζει έρευνα για το αν ο σημερινός πρόεδρος ενέργησε για λογαριασμό της Μόσχας. Παράλληλα, ο Τραμπ αρνήθηκε το περιεχόμενο ρεπορτάζ της Washington Post ότι απέκρυψε στοιχεία για τις συναντήσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο και πως προχώρησε στην κατάσχεση των σημειώσεων του διερμηνέα. Οι New York Times ανέφεραν την Παρασκευή ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόουμι από ανησυχία ότι οι πράξεις του προέδρου θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Οχι μόνο δεν εργάστηκα ποτέ προς όφελος της Ρωσίας, αλλά πιστεύω ότι είναι ντροπή που κάνατε αυτήν την ερώτηση, αφού πρόκειται για τεράστιο κακόβουλο ψέμα», είπε ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Κριτική άσκησε στο FBI ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχα: «Θα ρωτήσω τον διευθυντή του FBI εάν υπήρξε τέτοια έρευνα. Εάν αυτό ισχύει, τότε η υπηρεσία το παράκανε και το Κογκρέσο πρέπει να ενημερωθεί για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. «Η ιδέα ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποτελεί απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια είναι εντελώς φαιδρή», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και τέως διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή