ΗΠΑ: Ρεκόρ έσπασε η διακοπή λειτουργίας

ΗΠΑ: Ρεκόρ έσπασε η διακοπή λειτουργίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε χθες η μερική διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, που διανύει ήδη την 24η ημέρα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής ηγεσίας της Βουλής δεν είχαν ακόμη επανεκκινήσει, παρά την προσπάθεια συμβιβασμού, της οποίας ηγήθηκε ο σύμμαχος του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Περίμενα όλο το Σαββατοκύριακο. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να πιάσουν τώρα δουλειά. Τα σύνορα πρέπει να ασφαλισθούν!» έγραψε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος στο Twitter. Οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν το αίτημα του Τραμπ για χρηματοδότηση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, κόστους 5,7 δισ. δολαρίων, αποδεχόμενοι ωστόσο δαπάνη ύψους 1,3 δισ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση της υπηρεσίας συνοριοφυλακής.

Η επιμονή του προέδρου μοιάζει, όμως, να πλήττει τη δημοτικότητά του, με το 55% των Αμερικανών να δηλώνει ότι ο Τραμπ ευθύνεται για τη διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, σε σφυγμομέτρηση του δικτύου CNN, η δημοτικότητα του Τραμπ εμφανίζεται να βρίσκεται στο 37%.

Την Παρασκευή, 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι σε όλες τις ΗΠΑ δεν έλαβαν τις αποδοχές τους, ενώ ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που δήλωσαν ασθένεια οδήγησε σε δυσλειτουργίες υπηρεσιών, όπως στον έλεγχο διαβατηρίων ορισμένων τερματικών σταθμών των αεροδρομίων του Χιούστον και του Μαϊάμι. Την ίδια ώρα, η ακτοφυλακή αναλαμβάνει μόνον επείγουσες κλήσεις, τα εθνικά πάρκα και οι δρυμοί παραμένουν κλειστά, ο έλεγχος τροφίμων και φαρμάκων έχει περιοριστεί και η στατιστική υπηρεσία δεν συλλέγει πια οικονομικά στοιχεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή