Σε «κίτρινο συναγερμό» η Ρουμανία λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων

Σε «κίτρινο συναγερμό» η Ρουμανία λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας εξέδωσε «Κίτρινο Συναγερμό» για χιονοθύελλες σε 27 επαρχίες της Ρουμανίας.

Επιπλέον, η προειδοποίηση για βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που ισχύει για την υπόλοιπη χώρα επεκτάθηκε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας, το διάστημα 14 έως και 16 Ιανουαρίου, οι άνεμοι θα ενταθούν φτάνοντας τα 65-80 χλμ/ώρα και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι περισσότερο έντονες το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου προς Τετάρτη, ειδικά στα δυτικά Καρπάθια.

Οι επαρχίες στις οποίες ισχύει ο Κίτρινος Κώδικας είναι οι: Satu Mare, Maramures, Botosani, Suceava, Neamt, Mures, Harghita, Bacau, Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Arad, Bihor, Salaj, Cluj και Timis.

Αύριο, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, ειδικά στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Ρουμανίας, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 60-65 χλμ/ώρα. Στο δυτικό, βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας, οι βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Την ίδια ημέρα, στις πεδινές περιοχές, ειδικά στα δυτικά και στα βορειοδυτικά, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και παγετός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή