Βρετανική Βουλή: Συζήτηση για το ύψος των γραμματοκιβωτίων μετά τη θύελλα για το Brexit

Βρετανική Βουλή: Συζήτηση για το ύψος των γραμματοκιβωτίων μετά τη θύελλα για το Brexit

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, οι βουλευτές είχαν την «ευκαιρία» σήμερα να συζητήσουν και ένα άλλο επίκαιρο ζήτημα: σε τι ύψος θα πρέπει να τοποθετούνται τα γραμματοκιβώτια.

Η βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Βίκι Φορντ διαβεβαίωσε τους συναδέλφους της ότι η τροποποίηση των κανόνων που προτείνει η ίδια, ώστε η σχισμή των γραμματοκιβωτίων στις εισόδους των νεόδμητών κτιρίων να μην βρίσκεται πολύ χαμηλά, χαίρει «σημαντικής υποστήριξης».

Η Φορντ παρουσίασε την πρότασή της επωφελούμενη από την κοινοβουλευτική διαδικασία που της επιτρέπει να πάρει τον λόγο και να μιλήσει για όποιο θέμα επιθυμεί, για δέκα λεπτά. Είχε προηγηθεί μια θυελλώδης συζήτηση για το Brexit, με πολλούς βουλευτές να βομβαρδίζουν με ερωτήσεις την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η βουλευτής επέμεινε ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν πολλοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πάσχουν από «στρες» και «πόνους στην πλάτη» επειδή αναγκάζονται να σκύβουν για να ρίχνουν τα γράμματα στα κουτιά. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως όρο να τοποθετούνται τα γραμματοκιβώτια σε ύψος τουλάχιστον 70 εκατοστών. "Δεν είναι κακές όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Και, ειδικά αυτήν την ημέρα, δεν θα ήταν ωραίο να βρούμε τουλάχιστον μία που θα μας ενώσει;" πρόσθεσε.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία της, ιδίως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ήταν χαρακτηριστικές: «Επειδή μοίραζα κι εγώ εφημερίδες όταν ήμουν μικρός, καταλαβαίνω πλήρως το πρόβλημα. Ωστόσο, νομίζω ότι η κυβέρνησή μας έχει πιο σοβαρά θέματα να συζητήσει σήμερα το απόγευμα», έγραψε στο Twitter ο χρήστης @TweetingBeattle.

«Καμιά φορά η δημοκρατία μας είναι για γέλια», σχολίασε ο @AidanMelville ενώ ο @acoulton εκτίμησε ότι «ζούμε σε μια τρελή εποχή».

Ο Ρίτσαρντ Νιούμπι, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος, που είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, δήλωσε «ενθουσιασμένος» επειδή το κοινοβούλιο «γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητές του». Και πρόσθεσε: «Όποιος έχει μοιράσει ποτέ φυλλάδια, ξέρει πόσο ενοχλητικά είναι τα γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή