Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)

Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα… ιδιαίτερο εκκλησίασμα κλήθηκαν να ευλογήσουν ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, οι ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη.

Δεκάδες πιστοί έφεραν στην λειτουργία τα κατοικίδιά τους, για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Αντωνία, προστάτη των ζώων, ενώ ο ηγούμενος της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, Άνχελ Γκαρθία, τα έραινε υπομονετικά με αγιασμό.

Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)-1

Περίπου 1500 σκυλιά, γατιά και πουλιά έκαναν  το ετήσιο… προσκύνημά τους, με τους ιδιοκτήτες του να προσπαθούν να τα κρατήσουν ήρεμα τα κατατρομαγμένα ζώα τους. 

Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)-2

«Ερχόμαστε μαζί εδώ κάθε χρόνο από τότε που την έχουμε, σωστά Ρίτα;», είπε η  Μαρία Ντίαζ στο σκύλο της, αγκαλιάζοντάς το. «Ο Άγιος Αντώνιος να σε έχει καλά. Μην τρέμεις!»

Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)-3

Η Ντιάνα Καστίγιο, μια άλλη ιδιοκτήτρια σκύλου, είπε ότι κρατά την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς και η γιαγιά της που έφεραν στην γιορτή τα κατοικίδια τους, για πρώτη φορά πριν 35 χρόνια. «… Έρχομαι εδώ, κάθε χρόνο, από τότε που την υιοθετήσαμε πριν επτά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)-4
Αγιασμός κατοικιδίων σε εκκλησία της Μαδρίτης (φωτογραφίες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή