Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε λόγω shutdown τα ταξίδια γερουσιαστών και βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε λόγω shutdown τα ταξίδια γερουσιαστών και βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια γερουσιαστών και βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη για όσο διάστημα διαρκεί η μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown), εκτός και αν υπάρχει προηγούμενη έγκριση από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Η κίνηση αυτή θεωρείται κλιμάκωση, εκ μέρους της κυβέρνησης Τραμπ, της αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων με αφορμή την άρνησή τους να εγκρίνουν το κονδύλι των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος για να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό αεροσκάφος για το ταξίδι της στο Αφγανιστάν. Η Πελόζι από την πλευρά της κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι διέρρευσε τα σχέδιά της για την περιοδεία της στην Ευρώπη και το Αφγανιστάν με εμπορικές πτήσεις, κάτι που ο Λευκός Οίκος διαψεύδει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή