Brexit: Η T. Μέι δεν άλλαξε τις αξιώσεις της στις συνομιλίες της με Ευρωπαίους ηγέτες

Brexit: Η T. Μέι δεν άλλαξε τις αξιώσεις της στις συνομιλίες της με Ευρωπαίους ηγέτες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν προέβη σε καμία αλλαγή στις αξιώσεις της κατά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το σχέδιο της για το Brexit, παρά την συντριβή του σχεδίου αυτού στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Οι αξιώσεις της Μέι συνέχισαν να επικεντρώνονται είτε σε μια νομικά δεσμευτική προθεσμία για το "backstop", τον μηχανισμό ασφαλείας, που αφορά τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το δικαίωμα για τη Βρετανία να αποχωρήσει μονομερώς, ή μια δέσμευση για την οριστικοποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας πριν το 2021 προκειμένου να αποφευχθεί η έναρξη ισχύος του backstop, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες ανώτερες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Η Μέι επαναδιατύπωσε τα αιτήματα αυτά στις συνομιλίες που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, σύμφωνα με την Telegraph.

Χθες, Παρασκευή βράδυ, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμενόταν να συναντηθεί επίσης με την Αρλίν Φόστερ, ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, αλλά όχι το σχέδιο Brexit της Μέι, προσθέτει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή