Κρατείται η «προπονήτρια του σεξ» Αναστασία Βασούκεβιτς

Κρατείται η «προπονήτρια του σεξ» Αναστασία Βασούκεβιτς

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΝΓΚΟΚ. Υπό κράτηση τέθηκε χθες, λίγη ώρα μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, η Αναστασία Βασούκεβιτς, που απελάθηκε από την Ταϊλάνδη έχοντας ομολογήσει την ενοχή της για πορνεία. Η Βασούκεβιτς υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Ρώσος μεγιστάνας Ολεγκ Ντεριπάσκα, σύμμαχος του προέδρου Πούτιν, είχε επαφές με στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ το 2016.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η Βασούκεβιτς έγραψε σε μήνυμά της ότι ετέθη υπό κράτηση από ομάδα ανδρών με πολιτικά ρούχα, οι οποίοι τη συνέλαβαν χωρίς να πουν ποιοι είναι. «Μιλούν με μεγάλη αγένεια! Λένε ότι πρέπει να πάω μαζί τους για λίγες ημέρες», έγραψε η Λευκορωσίδα καλλονή.

Η Βασούκεβιτς απασχόλησε πρώτη φορά τη δημοσιότητα πέρυσι, όταν ζήτησε δημοσίως από την αμερικανική κυβέρνηση να τη βοηθήσει να αποφυλακισθεί από φυλακή της Ταϊλάνδης, προσφέροντας σε αντάλλαγμα πληροφορίες για σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και της Ρωσίας.

Η Βασούκεβιτς, που αυτοαποκαλείται «προπονήτρια του σεξ», συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2018 στο ταϊλανδικό θέρετρο της Πατάγια και κατηγορήθηκε για σεξουαλικές πράξεις επ’ αμοιβή. Απελάθηκε αιφνιδιαστικά από την Ταϊλάνδη, μαζί με επτά συγκατηγορούμενούς της, αφού ομολόγησε την ενοχή της για πορνεία και «συμμετοχή σε μυστική οργάνωση».

Οι οκτώ αποφυλακισθέντες επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Σερεμέτιεβο, απ’ όπου θα άλλαζαν αεροσκάφος για τον τελικό προορισμό τους στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Η σύζυγος ενός εκ των απελαθέντων είπε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Novosti ότι η Βασούκεβιτς και δύο ακόμη συνταξιδιώτες της κρατούνται από τις ρωσικές αρχές. «Εάν το επιθυμούν, μπορούν να με σκοτώσουν εδώ ή στη Ρωσία», είχε πει η Βασούκεβιτς, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2018 ενώ ήταν προφυλακισμένη στην Ταϊλάνδη.

Η Λευκορωσίδα υποστηρίζει ότι υπήρξε ερωμένη του Ολεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Η Βασούκεβιτς υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας πολλών συναντήσεων μεταξύ του Ντεριπάσκα και τριών Αμερικανών, την περίοδο 2016 και 2017. Παρότι αρνήθηκε να κατονομάσει τους Αμερικανούς, η Βασούκεβιτς υποστηρίζει ότι διαθέτει φωτογραφίες ενός εκ των Αμερικανών και περισσότερη από μία ώρα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

Ο Ντεριπάσκα, που αρνείται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Βασούκεβιτς, έχει απασχολήσει την αμερικανική Δικαιοσύνη εξαιτίας των σχέσεών του με τον υπόδικο πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Ο Ντεριπάσκα, γνωστός και ως «βασιλιάς του αλουμινίου», διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, ενώ συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 96 Ρώσων «ολιγαρχών» με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.Ερωτηθείς το 2017 από το δίκτυο CNN εάν λειτούργησε ως «μυστικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Τραμπ και Πούτιν», ο Ολεγκ Ντεριπάσκα χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό «ψευδή είδηση». Αναφορικά με τη σχέση του με τη Βασούκεβιτς, ο Ντεριπάσκα είχε δηλώσει: «Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια πολιτικοποίησης των κατηγοριών, που αντιμετωπίζει η Βασούκεβιτς, επιχειρώντας να αποφύγει τη δίωξη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή