Υβρεις «πίσω» από τις μπλούζες των Spice Girls

Υβρεις «πίσω» από τις μπλούζες των Spice Girls

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό μουσικό συγκρότημα Spice Girls ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χρηματοδοτήσει έρευνα σε εργοστάσιο του Μπανγκλαντές, προκειμένου να εξευρεθούν στοιχεία για τη μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται εκεί ράβοντας μπλουζάκια για εκστρατεία φιλανθρωπικής οργάνωσης υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.

Οι εργάτριες του εργοστασίου, που βρίσκεται στο Γκαζιπούρ του Μπανγκλαντές, αμείβονται με 45 σεντ την ώρα και εξαναγκάζονται να δουλέψουν ακόμα και επί 16 ώρες συνεχώς, ενώ έχουν υποστεί ύβρεις και κακοποίηση, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Τα μπλουζάκια, την παραγγελία για τα οποία έδωσαν οι Spice Girls και πωλούνται για 22,5 ευρώ το ένα, στοχεύουν να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκστρατεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief, η οποία προάγει την ισότητα των δύο φύλων.

Στην μπροστινή μεριά της μπλούζας αναγράφεται το σλόγκαν #IWannaBeASpiceGirl, ενώ η φράση «δικαιοσύνη για τα δύο φύλα» εμφανίζεται στην πίσω πλευρά.

Το συγκρότημα κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των τσαρτ τη δεκαετία του 1990, χάρη στην «κοριτσίστικη δύναμη», την οποία έκανε σήμα κατατεθέν του, κάτι που σαγήνευσε τις νέες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, οι Spice Girls διέδωσαν την ιδέα ότι κορίτσια από φυσιολογικό περιβάλλον μπορεί να τα καταφέρουν στη ζωή τους.

Εκπρόσωπος Τύπου των Spice Girls, οι οποίες ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι πρόκειται να επανασυνδεθούν για περιοδεία φέτος στη Βρετανία, τόνισε ότι οι τραγουδίστριες είναι βαθιά σοκαρισμένες και συγκλονισμένες από τις εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. «Η ισότητα και η λαϊκή δύναμη πάντα ήταν πολύ σημαντικές για το συγκρότημα», δήλωσε.

Η οργάνωση Comic Relief ανέφερε ότι τόσο η φιλανθρωπική οργάνωση όσο και το συγκρότημα είχαν ερευνήσει τον διαδικτυακό προμηθευτή στον οποίο είχε δοθεί εντολή να φτιάξει τα μπλουζάκια, την εταιρεία Represent, αλλά αυτός άλλαξε κατασκευαστή χωρίς προειδοποίηση.

Οι εργάτριες που ράβουν τα μπλουζάκια δήλωσαν στον Guardian ότι τις εξανάγκαζαν να δουλεύουν υπερωρίες ενώ ήταν άρρωστες και διαρκώς τις καθύβριζαν αποκαλώντας τις «θυγατέρες πόρνης».

Τις τελευταίες εβδομάδες, αξίζει να σημειωθεί, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαδηλώσεις στο Μπανγκλαντές από εργάτες που απαιτούν καλύτερη αμοιβή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή