Μεταρρύθμιση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε από το Νταβός η Μέρκελ

Μεταρρύθμιση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε από το Νταβός η Μέρκελ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια στενή σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από την Ένωση, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρόσθεσε πως εξαρτάται τώρα από το Λονδίνο να αποφασίσει τι θέλει.

«Θα πρέπει όλοι τώρα να ζήσουμε με το σοκ ότι η Βρετανία θέλει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλη η ενέργεια και οι σκέψεις μου είναι επικεντρωμένες στο να επιτευχθεί αυτό με μεθοδικό τρόπο που θα μας επιτρέψει να έχουμε μια καλή εταιρική σχέση για το καλό όλων», είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε πως η Βρετανία έχει πολλά να προσφέρει από την άποψη της ασφάλειας και της άμυνας.

«Αλλά είμαστε επίσης μια περιοχή εμπορίου και όσο πιο στενές και λιγότερο περίπλοκες είναι οι σχέσεις μας τόσο το καλύτερο. Όμως αυτό τώρα βρίσκεται φυσικά στα χέρια της Βρετανίας», είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Η Μέρκελ είπε ακόμη πως διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να μεταρρυθμιστούν προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τάχθηκε υπέρ της πολυμέρειας ως εγγυητή μιας κατάστασης "win-win" (όπου όλοι κερδίζουν).

«Για πολύ καιρό αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία επηρέαζαν την παγκόσμια οικονομία με πολύ ισχυρό τρόπο και όταν ένα υπάρχον σύστημα χρειάζεται τόσο καιρό να αντιδράσει οι συνέπειες είναι πως οι άλλες χώρες κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω νέων θεσμών», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ομιλία της στο Νταβός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή