Γερμανία: Αποχώρησε η Εναλλακτική στην ομιλία για το Ολοκαύτωμα

Γερμανία: Αποχώρησε η Εναλλακτική στην ομιλία για το Ολοκαύτωμα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MONAXO. H Βουλή της Βαυαρίας τίμησε χθες τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ομιλία την οποία δεν «άντεξαν» οι περισσότεροι βουλευτές της τοπικής AfD, εγκαταλείποντας την αίθουσα. H ομιλήτρια, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και επικεφαλής του ισραηλιτικού συμβουλίου του Μονάχου, Σαρλότε Κνόμπλοχ, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των υπόλοιπων κομμάτων.

«Σήμερα εκπροσωπείται εδώ ένα κόμμα που παραβλέπει τις (δημοκρατικές) αρχές, ξεπλένει τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών και διατηρεί στενές σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους», είπε η Κνόμπλοχ. «Η λεγόμενη Εναλλακτική για τη Γερμανία βασίζει την πολιτική της στο μίσος και στον αποκλεισμό και δεν πατάει στο έδαφος του δημοκρατικού μας συντάγματος». Στο σημείο αυτό, οι περισσότεροι βουλευτές της τοπικής AfD, που εισήλθαν στη Βουλή της Βαυαρίας για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, απεχώρησαν. «Γυρίστε πίσω στον όρκο που δώσατε στη χώρα μας, στη φιλελεύθερη δημοκρατία και ας πολεμήσουμε το μίσος», τους είπε η Κνόμπλοχ, ενώ οι βουλευτές όλων των κομμάτων τη χειροκροτούσαν όρθιοι.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ υποστήριξε ότι τα αντανακλαστικά της αποχώρησης «δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της AfD». «Πραγματικοί δημοκράτες θα είχαν συμπεριφερθεί διαφορετικά», προσέθεσε ο Ζέντερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή