Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΝΤΑΒΟΣ. Οι σημαντικές απουσίες χαρακτηρίζουν το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καθώς εκτός από την αναμενόμενη απουσία της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Νταβός δεν παρευρίσκονται και οι Τερέζα Μέι και Εμανουέλ Μακρόν, λόγω του Brexit η πρώτη και των «Κίτρινων Γιλέκων» ο δεύτερος. 

«Φέτος το Νταβός προσδιορίζεται από τους απόντες», ψιθύριζε χαρακτηριστικά το κοινό στο εντυπωσιακό κτίριο του Κογκρέσου στην καρδιά του ελβετικού θερέτρου.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να εκφράζει την ανησυχία του στη συνέντευξη του με τον φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατενμπόρο, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία και την παγκοσμιοποίηση.

Ακολουθούν 15 στιγμιότυπα από το «παγωμένο» Νταβός και μερικές από τις προσωπικότητες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-1

 Δεν λείπουν και οι διάσημοι του κόσμου από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο Ματ Ντέιμον βρέθηκε στο Νταβός για να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι του κόσμου θα ευαισθητοποιηθούν για τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-2

Ενώ τα κρυπτονομίσματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο περσινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η δημοτικότητα τους έχει πέσει δραματικά φέτος. “Η εμπιστοσύνη είναι το κορυφαίο νόμισμα” γράφει το περίπτερο της Accenture.

 

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-3

Ο κόσμος της φιλανθρωπίας και της βιώσιμης ανάπτυξης βρήκε μια θέση στην πολυσύχναστη Promenade χάρη στο Sustainable Impact Hub που οργανώνει μια σειρά από ομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η φιλοσοφία του περιπτέρου: «κανένας να μην μείνει πίσω».

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-4

Το περίπτερο της HSBC είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο χάρη στον εκλεκτό ιταλικό καφέ του Φράνκο, που συναρπάζει την παγκόσμια ελίτ.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-5

Το περίπτερο του Χονγκ Κονγκ προσφέρει τοπικά εδέσματα, νουντλς και το παραδοσιακό κινέζικο τσάι αμυγδάλου.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-6

Η διάσπαση και η αναστάτωση που φέρνει η ψηφιακή επανάσταση είναι μια από τις κεντρικές θεματικές του φετινού συνεδρίου. Το περίπτερο Digital Davos φιλοξένησε μια σειρά απο συναρπαστικές συζητήσεις για το μέλλον της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-7

Ο Ουκρανός Βλάντιμιρ Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων έξω από το περίπτερο της Ουκρανίας.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-8

Οι οδηγοί των μικρών λεωφορείων του Φόρουμ δουλεύουν ασταμάτητα, μετακινώντας την παγκόσμια ελίτ από εκδήλωση σε εκδήλωση. Δεν χάνουν ωστόσο την θετική ενέργεια και το χαμόγελο τους.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-9

Μετά από μια σχετικά δύσκολη χρονία για το Facebook, το περίπτερο της εταιρείας δεν παρουσίασε ιδιαίτερη κίνηση.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-10

Η εικονική βοηθός που παρουσίασε η Google συμβουλεύει τους ερωτηθέντες για τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις, προσφέροντας μάλιστα και εκπτωτικά κουπόνια.

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-11

Το περίπτερο της Ινδίας υπόσχεται πως το μέλλον της χώρας είναι γεμάτο χαρά και ευδαιμονία. 

Αποστολή: Το Νταβός μέσα από τα «μάτια» της «Κ» (φωτογραφίες)-12

Το περίπτερο της Ρωσίας βρίσκεται σε εξαιρετικά περίοπτη θέση στον κεντρικό δρόμο του Νταβός. Ωστόσο, η είσοδος είναι περιορισμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή