Τηλεφωνική επικοινωνία και στήριξη Πούτιν στον Μαδούρο

Τηλεφωνική επικοινωνία και στήριξη Πούτιν στον Μαδούρο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξη του προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξη του στην νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας «σε συνθήκες όξυνσης μια εσωτερικής πολιτικής κρίσης που έχει προκληθεί από το εξωτερικό» κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Νίκολας Μαδούρο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η καταστροφική εξωτερική παρέμβαση παραβιάζει ωμά τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου», ενώ επεσήμανε ότι η αναζήτηση λύσεων βρίσκεται «στο πλαίσιο του συντάγματος» όπως και ότι οι διαφωνίες στην κοινωνία της Βενεζουέλας μπορούν να ξεπεραστούν μέσω του ειρηνικού διαλόγου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, διατύπωσε τις δικές του εκτιμήσεις για τις επικίνδυνη τροπή των εξελίξεων στην χώρα τις τελευταίες μέρες και ευχαρίστησε τον Πούτιν για την στάση αρχών της Ρωσίας.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Αρνητική για σύγκληση του Σ.Α του ΟΗΕ η Ρωσία

Ο  μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, ανέφερε ότι «η κατάσταση στην Βενεζουέλα αποτελεί εσωτερική υπόθεση αυτής της χώρας και δεν πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», απαντώντας στο ερώτημα αν η Ρωσία προτίθεται να ζητήσει την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Βενεζουέλα.

«Δεν το νομίζω» δήλωσε στους δημοσιογράφους και προσέθεσε «αυτή είναι εσωτερική τους υπόθεση, η κατάσταση στην Βενεζουέλα δεν βρίσκεται στην ημερησία διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Νέα στήριξη από Ερντογάν

Είναι αδύνατον για την Τουρκία να εγκρίνει τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαλτέζο ομόλογό του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε «σοκαρισμένος» από τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη λατινοαμερικανική χώρα, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο οι δημοκρατίες να σέβονται τα εκλογικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα το πρωί, ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Μαδούρο, την αποχώρηση του οποίου από την εξουσία ζητούν η αντιπολίτευση και η Ουάσινγκτον, για να του εκφράσει την υποστήριξή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή