Βενεζουέλα: 26 νεκροί μέσα σε 4 μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Βενεζουέλα: 26 νεκροί μέσα σε 4 μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και μαίνονται στην Βενεζουέλα, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Εικοσιέξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», τόνισε με tweet της η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε όλη την χώρα, με οχήματα και κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, ανέφερε η εφημερίδα El Nacional. Επικαλούμενη την μκο Foro Penal, η εφημερίδα τόνισε ότι μόνο χθες Τετάρτη περίπου 175 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Βενεζουέλα: 26 νεκροί μέσα σε 4 μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων-1

Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή