ΗΠΑ: Η «Γενιά Ζ» δεν εγκρίνει τις πρωτοβουλίες του προέδρου

ΗΠΑ: Η «Γενιά Ζ» δεν εγκρίνει τις πρωτοβουλίες του προέδρου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις 30% των Αμερικανών, που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2010, δήλωσαν ότι εγκρίνουν τις πρωτοβουλίες του προέδρου Τραμπ, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ενισχύει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και 70% ανέφεραν ότι θα ήθελαν η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την επίλυση των προβλημάτων του έθνους.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Pew, τα μέλη της γενιάς αυτής –γνωστή ως «Γενιά Ζ»– εμφανίζονται πιο προοδευτικά από ό,τι οι γηραιότεροι συμπατριώτες τους. Διαψεύδοντας τις επικρατούσες αντιλήψεις, οι πολιτικές απόψεις των Αμερικανών δεν γίνονται πιο συντηρητικές όσο οι πολίτες γερνούν. «Οι διαφορές που διαπιστώνουμε μεταξύ ηλικιακών ομάδων δεν επιβεβαιώνουν την παραπάνω άποψη», λέει η επικεφαλής της έρευνας, Κιμ Πάρκερ.

Το ινστιτούτο Pew διαπίστωσε έτσι ότι τα δύο τρίτα της «Γενιάς Ζ» πιστεύουν ότι οι Αφροαμερικανοί είναι θύματα διακρίσεων. Ο 18χρονος Τράβις Γκέιτερ αναφέρει ότι η άποψή του αυτή ενισχύθηκε από πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο Αφροαμερικανή συμμαθήτριά του στο λύκειο δέχθηκε ρατσιστικές απειλές από λευκό συμμαθητή της, παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, ο οποίος απείλησε να τη λιντσάρει. Σημαντικό ρόλο στην εδραίωση των απόψεων αυτών έπαιξαν και τα περιστατικά αστυνομικής βίας με θύματα Αφροαμερικανούς, που πυροδότησαν το κίνημα «Οι Ζωές των Μαύρων έχουν Αξία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή