Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη στη Φλόριντα ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν για ψευδείς καταθέσεις και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του ειδικού ανακριτή των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά τις σχέσεις του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, ο ειδικός ανακριτής απήγγειλε επτά κατηγορίες κατά του Ρότζερ Στόουν, ανάμεσά τους οι κατηγορίες της παρεμπόδισης δικαστικής έρευνας, της ψευδούς κατάθεσης ενώπιον της Επιτροπής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Λευκού Οίκου σχετικά με τη σύνδεση που είχε με συγκεκριμένη οργάνωση – το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται – και του επηρεασμού μαρτύρων. 

Ο Στόουν θα προφυλακιστεί, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα στο δικαστηρίου της πόλης Fort Lauderdale, όπως αναφέρει το BBC. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι αυτός ή το επιτελείο του συνεργάστηκε με τη Ρωσία για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ έχει χαρακτηρίσει την έρευνα υπό τον Μιούλερ «κυνήγι μαγισσών»

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού ανακριτή έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε δεκάδες Ρώσους και σε αρκετά άτομα που συνδέονται με τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην συμβούλου του για την εθνική ασφάλεια και του πρώην προέδρου της εκστρατεία του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή