«Χειροπέδες» σε σύμβουλο του Ντ. Τραμπ

«Χειροπέδες» σε σύμβουλο του Ντ. Τραμπ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, συνελήφθη χθες με τις κατηγορίες της παρακώλυσης δικαιοσύνης, της παρενόχλησης μαρτύρων και της ψευδούς κατάθεσης στην υπόθεση της προεκλογικής δημοσίευσης ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το 2016, ο Στόουν έλαβε μήνυμα από «υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεκλογικής εκστρατείας», ο οποίος ερωτούσε αν επίκειται νέος γύρος δημοσίευσης ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την «Οργάνωση 1». Ως «Οργάνωση 1» νοείται η WikiLeaks, η οργάνωση που είχε στην κατοχή της τα ηλεκτρονικά μηνύματα του βοηθού της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Η δημοσίευση της εσωτερικής επικοινωνίας των αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος προξένησε ζημιά στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και κίνησε το ζωηρό ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Στόουν απάντησε ότι «η Οργάνωση 1» επρόκειτο στο εξής να δίνει στη δημοσιότητα νέα μηνύματα κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, ο «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» που αναφέρεται στη δικογραφία είναι ο Στιβ Μπάνον. «Η παραπομπή σε δίκη ήταν αναμενόμενη, αλλά παραμένει σημαντική, γιατί πιθανολογεί ότι υπήρξε συντονισμός ανάμεσα στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και στη WikiLeaks», δήλωσε η πρώην εισαγγελέας Μπάρμπαρα Μακ Κουέιντ.

Εν τω μεταξύ, στο Κογκρέσο συνεχίστηκαν χθες οι προσπάθειες για εξεύρεση συμφωνίας προκειμένου να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση του αμερικανικού δημοσίου, που έχει «παγώσει» για 35η ημέρα. Δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία ούτε το ψήφισμα των Δημοκρατικών που ζητούσε την αποκατάσταση της χρηματοδότησης, αλλά ούτε και το ψήφισμα των Ρεπουμπλικανών, που ζητούσε την αποκατάσταση της χρηματοδότησης με ταυτόχρονη έγκριση των κονδυλίων που επιθυμεί ο πρόεδρος Τραμπ για την κατασκευή του τείχους. Η διπλή αποτυχία ανοίγει τον δρόμο για το επόμενο βήμα, που είναι η απόπειρα διακομματικής συνεννόησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή