Χάνονται οι ελπίδες για σχεδόν 300 αγνοούμενους στο φράγμα της Βραζιλίας

Χάνονται οι ελπίδες για σχεδόν 300 αγνοούμενους στο φράγμα της Βραζιλίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 34 ανέρχονται πλέον  οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της εταιρίας Vale SA, στη Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία, την Παρασκευή,   ενώ οι ελπίδες για τον εντοπισμό των σχεδόν 300 αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς.

Εκατοντάδες διασώστες με βαριά μηχανήματα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν νυχθημερόν με μία τεράστια περιοχή που καλύφθηκε από τόνους λάσπης.

Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες για επιζώντες εξανεμίζονται ενώ και η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

«Αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να διασώσουν τυχόν επιζήσαντες, αλλά γνωρίζουμε ότι από τώρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες» και πιθανότατα στο εξής «δεν θα βρούμε παρά μόνο πτώματα», δήλωσε σχεδόν από την αρχή στους δημοσιογράφους ο Χομέου Ζέμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, όπου παρόμοια τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους το 2015.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, υπεύθυνο για το φράγμα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή