ΚΟΣΜΟΣ

Τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών

Τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών

Σε παράγοντα αύξησης του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία εξελίσσεται η «βιομηχανία» αισθητικών επεμβάσεων και δη όσων συμβάλλουν στη βελτίωση – όπως υποστηρίζουν όσοι υπόκεινται σ' αυτές – της εικόνας τους.

H Τουρκία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στις εμφυτεύσεις μαλλιών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών της χώρας, Σουχάν Αιχάν. Ο ίδιος επισήμανε ότι, η χώρα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από τον Περσικό Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και χώρες της ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Η κατηγορία της εμφύτευσης μαλλιών γνωρίζει τέτοια άνθηση, που μόνο στην Κωνσταντινούπολη οι κλινικές που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες ανέρχονται σε 400.

toyristes-syrreoyn-mazika-stin-toyrkia-gia-emfyteysi-mallion0

Οι προσιτές τιμές και τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, είπε ο κ. Αϊχάν.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως στην κατηγορία των επεμβάσεων υγείας, εάν – όπως είπε –  αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το ιατρικό της δυναμικό.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών, το 2016, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν εμφύτευση μαλλιών. Τα έσοδα απ΄αυτές τις επεμβάσεις καταγράφουν ανοδική τάση. Από το 2014 μέχρι το 2016 κατέγραψαν άνοδο 64% παγκοσμίως και ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια (από 2,5 δισ. δολάρια το 2014).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ