Tο Καράκας θα δυσκολευθεί να αποπληρώσει τα χρέη του στη Ρωσία

Tο Καράκας θα δυσκολευθεί να αποπληρώσει τα χρέη του στη Ρωσία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία αναμένει ότι η Βενεζουέλα πιθανόν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του κρατικού της χρέους απέναντι στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA.

Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν σύμμαχος της Βενεζουέλας και ενήργησε ως δανειστής έσχατης ανάγκης για το Καράκας με την κυβέρνηση και τη Rosneft να χορηγούν στη Βενεζουέλα δάνεια και πιστωτικές γραμμές ύψους τουλάχιστον 17 δισεκ. δολαρίων από το 2006.

Η κυβέρνηση του Τραμπ επέβαλε χθες σαρωτικές κυρώσεις στην PDVSA, με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας – που είναι μέλος του ΟΠΕΚ – προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να παραιτηθεί.

«Πιθανόν θα υπάρξουν προβλήματα. Όλα τώρα εξαρτώνται από τον στρατό, τους στρατιώτες και πόσο πιστοί θα είναι στο καθήκον και τον όρκο τους. Είναι δύσκολο, αδύνατον να κάνει κάποιος διαφορετική εκτίμηση», δήλωσε ο Στόρτσακ σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή