Επιστολή συγγνώμης από τον πρίγκιπα

Επιστολή συγγνώμης από τον πρίγκιπα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Προσωπική συγγνώμη απηύθυνε ο πρίγκιπας Φίλιππος, την Κυριακή, σε επιστολή του προς την Εμα Φερουέδερ, η οποία τραυματίστηκε στις 17 Ιανουαρίου σε ατύχημα με οδηγό τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην επιστολή του, ο 97χρονος πρίγκιπας αναφέρει ότι η λάμψη του χειμερινού ηλίου ίσως να τον τύφλωσε προσωρινά καθώς έστριβε σε επαρχιακή οδό κοντά στα βασιλικά κτήματα του Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Στο όχημα των θυμάτων του ατυχήματος, εκτός από τη Φερουέδερ, επέβαιναν η 28χρονη συνοδηγός, που υπέστη μώλωπες στα γόνατα, και το εννιάχρονο παιδί της. Το παιδί δεν υπέστη το παραμικρό.

Η επιστολή συγγνώμης του πρίγκιπα δημοσιοποιήθηκε ύστερα από την οξεία κριτική που δέχθηκε τόσο ο Φίλιππος όσο και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γύρω από τη διαχείριση του περιστατικού. Το θύμα του ατυχήματος, που υπέστη κάταγμα στον καρπό, χαρακτήρισε τον πρίγκιπα «ιδιαίτερα αναίσθητο και αδιάφορο», μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του να οδηγάει χωρίς ζώνη ασφαλείας 48 ώρες μετά το ατύχημα στο Σάντριγχαμ. Η Φερουέδερ ζήτησε την παραπομπή του Φιλίππου στη δικαιοσύνη, εφόσον πιστοποιηθεί ότι ο πρίγκιπας ευθυνόταν για τη σύγκρουση.

Επιστολή συγγνώμης από τον πρίγκιπα-1

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου.

Στην επιστολή του, ο Φίλιππος γράφει: «Θέλω να σας πω πόσο λυπάμαι για τον ρόλο μου στο ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες θα είχα αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά ο εκθαμβωτικός χειμερινός ήλιος περιόρισε την ορατότητά μου. Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή θλίψη μου για τις επιπτώσεις του ατυχήματος και τη χαρά μου για το ότι δεν τραυματιστήκατε σοβαρά». Η αστυνομία του Νόρφολκ πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις.

Ικανοποίηση

Την ικανοποίησή της για την επιστολή του πρίγκιπα εξέφρασε η Φερουέδερ, λέγοντας: «Θεωρώ ότι η απόφασή του να μου γράψει και να υπογράψει την επιστολή ως “Φίλιππος”, αντί του επίσημου πριγκιπικού τίτλου του, ήταν πολύ σωστή. Διαπίστωσα ότι ο πρίγκιπας είναι ικανός για ειλικρινή ζεστά, ανθρώπινα συναισθήματα».

Το περιστατικό είχε εξελιχθεί σε κόλαφο για τις δημόσιες σχέσεις των ανακτόρων, μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία Land Rover παρέδωσε νέο τζιπ για τον Φίλιππο λίγες ώρες μετά το ατύχημα. Παπαράτσι είχαν, μάλιστα, φωτογραφίσει τον Φίλιππο να οδηγάει την επόμενη ημέρα χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή