Μέι: Επιδιώκω σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Μέι: Επιδιώκω σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit προκειμένου να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συναντήσει ισχυρή αντίσταση από την Ένωση.

«Αυτό για το οποίο μιλώ δεν είναι μια περαιτέρω ανταλλαγή επιστολών, αλλά μια σημαντική και νομικά δεσμευτική αλλαγή στη συμφωνία αποχώρησης», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

«Το να διαπραγματευθώ μια τέτοια αλλαγή δεν θα είναι εύκολο. Θα σημαίνει ότι η συμφωνία αποχώρησης θα ανοίξει και πάλι, κάτι για το οποίο γνωρίζω ότι δεν υπάρχει μεγάλη όρεξη ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους μας», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Κάλεσε δε τους Βρετανούς βουλευτές να στείλουν ένα μήνυμα στην ΕΕ ότι θα υποστηρίξουν τα σχέδιά της να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, ενώ τόνισε ότι με ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο θα είναι δυσκολότερη η αποχώρηση από την ΕΕ. 

«Έχει έρθει ο καιρός τα λόγια να γίνουν πράξεις», είπε στους βουλευτές και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να πείτε στις Βρυξέλλες τι θα αποδεχθεί αυτή η Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτό. Αν θέλετε να φύγουμε με μια συμφωνία, πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτήν. Αν θέλετε το Brexit, πρέπει να ψηφίσετε για το Brexit». 

«Οι πιθανότητες επιτυχίας γίνονται πολύ μεγαλύτερες αν αυτή η Βουλή με στηρίξει. Ως εκ τούτου καλώ τη Βουλή να μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι για να παραδώσω μια συμφωνία που αυτή η Βουλή μπορεί να υποστηρίξει. Κάντε το αυτό και μπορώ να εργαστώ ώστε να ξανανοίξει η συμφωνία αποχώρησης», τόνισε η πρωθυπουργός. 

Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή