Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την κολομβιανή κυβέρνηση και τη μαφία να με σκοτώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αν μου συμβεί κάτι κάποια μέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κολομβιανός Πρόεδρος Ιβάν Ντούκε θα είναι υπεύθυνοι», πρόσθεσε ακόμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα.

Επανέλαβε ότι είναι καλά προστατευμένος σχολιάζοντας την πιθανότητα μιας νέας απόπειρας κατά της ζωής του. «Είμαι πάντα προστατευμένος από τον λαό της Βενεζουέλας, έχουμε μια καλή υπηρεσία πληροφοριών», επισήμανε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του είπε ότι δεν έχει εκδοθεί, έως τώρα, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει παρθεί ως τώρα. Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Για τον Μαδούρο, το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει-1

«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό, τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μαδούρο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε χθες Τρίτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 35χρονο Γκουαϊδό, πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης – του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση στη χώρα – και πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του ως την αποπεράτωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.

«Οι επόμενες εκλόγες θα γίνουν το 2025»

Ο Μαδούρο χαρακτήρισε «εκβιαστικές» τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για πρόωρες εκλογές, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι χώρες που τις ζητούν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025.

Ο Γκουαϊδό έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές, κατηγορώντας τον Μαδούρο ότι κέρδισε με νοθεία τις εκλογές για τη δεύτερη θητεία του.

«Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση»

Ο Μαδούρο σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει συζητήσεις με την αντιπολίτευση, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας.

«Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση και να συζητήσουμε για το καλό της Βενεζουέλας και για την ειρήνη και το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο Μαδούρο στο RIA.

«Ο Τζον Μπόλτον εμπόδισε τον Τραμπ να αρχίσει διάλογο με το Καράκας»

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο Νικολάς Μαδούρο εκτίμησε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Μπόλτον, δεν επέτρεψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αρχίσει διάλογο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να αποκτήσει επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, που όμως απέβησαν όλες άκαρπες.

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει-2

«Επί χρόνια, προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο» να υπάρξει διάλογος, είπε.

«Εχω στείλει μηνύματα δημόσια που έφθασαν στον Τραμπ, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να έχουμε σεβασμό και διάλογο, παρά τις πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας. Και φαινόταν σαν να είχε ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για αυτό. Αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Τραμπ από το να αρχίσει διάλογο. Έχω την πληροφορία ότι τον εμπόδισε», υπογράμμισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει-3

«Ο Πούτιν με έχει στηρίξει σε όλα τα επίπεδα και του είμαι ευγνώμων»

Ο Νικολάς Μαδούρο μίλησε επίσης και για τη στήριξη σε όλα τα επίπεδα που του έχει δείξει  ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για την οποία είναι ευγνώμων, όπως δήλωσε.

«Ο Πούτιν μας έχει δώσει στήριξη σε όλα τα επίπεδα, την οποία δεχθήκαμε με χαρά και ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Μαδούρο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik.

«Ουδέν σχόλιο» για το εάν στη φρουρά του συμμετέχουν Ρώσοι μισθοφόρο

Αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik κατά τη διάρκεια συνέντευξης που του παραχώρησε εάν στη φρουρά του ή στο προσωπικό του εργάζονται στελέχη ρωσικών ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ερωτηθείς εάν συμμετέχει προσωπικό ρωσικών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στη φρουρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απάντησε ότι «δεν έχει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό».

Εξάλλου, ο σοσιαλιστής πολιτικός είπε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συνεχίσει να αποκτά προηγμένα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία.

Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή μαφία να με δολοφονήσει-4

«Πάντα έχουμε σχέδια για την προώθηση της συνεργασίας ώστε να βελτιώνουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα, την τεχνολογία των πυραύλων μας, το πυροβολικό μας (…). Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά σε αυτό το πεδίο (σ.σ. των εξοπλισμών). Τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο θα συνεχίσουν να έρχονται στη Βενεζουέλα», υποστήριξε ο Μαδούρο.

Η συνεργασία των δύο χωρών είναι αδιάλειπτη, συνεχίζεται «κάθε μήνα, αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κατ' εξαίρεση», νέα ρωσικά οπλικά συστήματα «έρχονται κάθε μήνα», επέμεινε και πρόσθεσε πως το Καράκας εκφράζει «ευγνωμοσύνη» για τη ρωσική βοήθεια και πάντα «αποπληρώνει τις οφειλές του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή