Τραμπ κατά υπηρεσιών πληροφοριών

Τραμπ κατά υπηρεσιών πληροφοριών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ στράφηκε χθες εναντίον των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του επειδή οι επικεφαλής τους αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την κινδυνολογία του Λευκού Οίκου περί υποτιθέμενων απειλών που εκπορεύονται από το Ιράν. Ο Ντόναλντ Τραμπ περιστοιχίζεται από συμβούλους που έχουν ζητήσει ανοικτά αμερικανική επέμβαση για ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και γι’ αυτόν τον σκοπό θα επιθυμούσαν «τεκμηρίωση» από τις υπηρεσίες πληροφοριών, έστω και ψευδή, όπως ήταν οι κατασκευασμένες «πληροφορίες» περί όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, που έστρωσαν τον δρόμο για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

«Οι άνθρωποι των υπηρεσιών φαίνονται εξαιρετικά παθητικοί και αφελείς στο θέμα των κινδύνων του Ιράν. Κάνουν λάθος! Οταν έγινα πρόεδρος, το Ιράν προξενούσε αναστάτωση σε όλη τη Μέση Ανατολή και παραπέρα. Από τότε που ακύρωσα τη φρικτή πυρηνική συμφωνία, οι Ιρανοί είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά παραμένουν πηγή πιθανών κινδύνων και συγκρούσεων», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Κάνουν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων και φθάνουν πολύ κοντά στο χείλος. Η οικονομία τους συντρίβεται και αυτό είναι το μόνο πράγμα που τους συγκρατεί.

Προσέξτε το Ιράν. Ισως οι υπηρεσίες πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο», προσέθεσε.

Το τελευταίο εξάμηνο, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τον οικονομικό πόλεμο κατά του Ιράν, παρεμποδίζοντας τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, το Ιράν δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα και δεν παραβιάζει την πυρηνική συμφωνία του 2015, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, αν και μετά την αμερικανική απόσυρση έχουν απειλήσει πως θα αναστείλουν κάποιες πτυχές της συμμόρφωσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή