Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό ζητεί από την ΕΕ να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στον Ν. Μαδούρο

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό ζητεί από την ΕΕ να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στον Ν. Μαδούρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αυτοανακηρυχθείς υπηρεσιακός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από τις κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

«Τον ρώτησα ποιο είναι το μήνυμά σας προς εμένα και τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών», δήλωσε ο βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

«Απάντησε δύο πράγματα: παρακαλώ εξακολουθήστε τις πιέσεις προς τον Μαδούρο, ο οποίος έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά και θυμηθείτε ότι πρόκειται για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή».

Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον 35χρονο πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης ως νόμιμο αρχηγό κράτους της Βενεζουέλας και έχουν καταγγείλει ως σφετεριστή τον Μαδούρο.

Ο Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου για δεύτερη θητεία έπειτα από τις αμφισβητούμενες εκλογές τον περασμένο χρόνο, κατηγορεί τον Γκουαϊδό ότι οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή του με την βοήθεια των ΗΠΑ. Ο Μαδούρο υποστηρίζεται από μια σειρά χωρών, ανάμεσά τους και η Ρωσία.

Ο Χαντ επέκρινε τον αρχηγό της βρετανικής αντιπολίτευσης, τον Εργατικό Τζέρεμι Κόρμπιν, επειδή συντάχθηκε με τον Μαδούρο.

«Μόνο και μόνο επειδή μοιράζεται με τον Μαδούρο τις αντιδυτικές απόψεις δεν αρκεί ως λόγος για να κάνει τα στραβά μάτια αναφορικά με κάποιον που έχει οδηγήσει τον λαό του στην φτώχεια με το 70% των παιδιών στη χώρα, σε κάποιες περιοχές, να υποσιτίζονται», είπε ο Χαντ.

Ο Κόρμπιν έχει καταδικάσει τη βία στη Βενεζουέλα και έχει ζητήσει την επίτευξη συμφωνίας κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή