Γονείς ή πεθερικά; Το δίλημμα για τα νεαρά ζευγάρια ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Γονείς ή πεθερικά; Το δίλημμα για τα νεαρά ζευγάρια ενόψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Κινεζική Πρωτοχρονιά να πλησιάζει, πολλά νεαρά ζευγάρια βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα δίλημμα: να περάσουν τη γιορτή – που φέτος πέφτει στις 5 Φεβρουαρίου – με τους γονείς ή τα πεθερικά τους;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μεταξύ 2.001 νέων ζευγαριών, το 70% των ερωτηθέντων δεν ξέρει με ποιά οικογένεια να γιορτάσει την έλευση του Νέου Κινεζικού έτους.

Πολλοί νέοι που ζουν μακριά από τους γονείς τους επιστρέφουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα για το Εαρινό Φεστιβάλ, όπως είναι γνωστή η εορταστική περίοδος για την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Για τα παντρεμένα ζευγάρια όμως, το να διαλέξουν μεταξύ των γονιών τους αποτελεί σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη China Youth Daily, το 27,7% των ερωτηθέντων επέλεξε να περάσει τις γιορτές με τους γονείς του συζύγου και το 20,6% με την οικογένεια της συζύγου. Υπάρχουν πάντως και αυτοί – συγκεκριμένα το 33,8% των ερωτηθέντων – που σχεδιάζουν να επισκεφθούν και τις δύο οικογένειες κατά τη διάρκεια της επταήμερης εορταστικής περιόδου.

«Για τους Κινέζους είναι σημαντικό να βρίσκονται με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του Εαρινού Φεστιβάλ», δήλωσε εργαζόμενος από το Πεκίνο.

«Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε και τις δύο οικογένειες και να τους φροντίσουμε όλους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή