Ροχανί κατά ΗΠΑ: Επιδιώκουν «παγκόσμια ηγεμονία» και ανατροπή Μαδούρο

Ροχανί κατά ΗΠΑ: Επιδιώκουν «παγκόσμια ηγεμονία» και ανατροπή Μαδούρο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν την «παγκόσμια ηγεμονία» και κατήγγειλε την Ουάσινγκτον ότι επιχειρεί να ανατρέψει τον σύμμαχο της Τεχεράνης, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι Αμερικανοί είναι βασικά εναντίον όλων των δημοφιλών επαναστάσεων και των ανεξάρτητων χωρών και επιδιώκουν την παγκόσμια ηγεμονία καταπιέζοντάς τες», είπε ο Ροχανί σε συνάντησή του με τον νέο απεσταλμένο της Τεχεράνης στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο IRNA.

Το Ιράν, το οποίο τελεί υπό την πίεση των κυρώσεων που του επέβαλε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Μαδούρο, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ να παραιτηθεί. Η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία έχουν επίσης στηρίξει τον Μαδούρο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό ηγέτη της Βενεζουέλας. Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν κάνει το ίδιο, ενώ κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις, έχουν επίσης υποστηρίξει τον Γκουαϊδό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή